Lei deg kontor i et fellesskap

Synes du det er ensomt å jobbe på hjemmekontor, eller trenger du rett og slett et permanent kontor? Da er det muligheter i Vingparken. Enata Eiendom AS har et tjuetalls kontorer ledige i to kontorfelleskaper.

– Vi har markedsført det som et coworking space, men kontorfellesskap er nok et mer riktig ord. Vi har nemlig ikke noen resepsjon, muligheter for drop-in kontor, kopieringsmaskiner tilgjengelige for leietakerne eller felles aktiviteter som andre coworking-tilbud. Men vi har et knallsterkt nett som man har tilgang til i hele Vingparken, uansett om man er inne eller utendørs, sier Espen Klevmark i Enata Eiendom AS. Han forteller at de opprettet tilbudet om kontorleie allerede for halvannet år siden.

– Vi har cirka 20 kontorer i andre etasje på Skofabrikken og et like stort antall kontorer i toppetasjen over Restauranten Ro. Cirka halvparten av kontorene er leid ut uten at vi har markedsført tilbudet. Det er først nå vi går ut aktivt for å skaffe leietakere. Klevmark forteller at et kontor ikke behøver å bety noen voldsomt merkostnad for et enkeltmannsfirma.

– Vi har kontorer fra 1500 kroner i måneden, og det er noe alle kan ta seg råd til. I toppetasjen over Restaurant Ro er kontorene fullt møblerte, mens de som
vil leie i Skofabrikken må ha med seg en kontorpult og annet de måtte trenge. Selv om utleieren ikke legger opp til sosiale aktiviteter og andre tilbud til leietakerne
så kan fellesskapet med andre småselskaper ha stor verdi.

– Mange av leietakerne har nytte av hverandre, både ved at de kan samarbeide eller kjøpe tjenester av hverandre. Dessuten er det jo for mange godt å kunne snakke med andre mennesker i løpet av en arbeidsdag. Det er opp til den enkelte hvor mye man vil legge i nettverksbygging, sier Klevmark.

Han forteller at det blant leietakerne er et stort spenn av bransjer, som regnskapskontor, advokatfirma og andre tjenester som mange firmaer kan ha nytte av å ha i nettverket sitt.

Lei deg kontor i et fellesskap

No Comments Yet.

Leave a comment